Πρόγραμμα Επανεκκίνηση στην Πάτρα από 18 Μάη έως 30 Ιουνίου 2019.

“Κάθε ανθρώπου νους μπορεί να αποτελέσει το σκάφος …για πολύ καλύτερα ταξίδια στη ζωή!”

Μετά την Ερμούπολη, τη Σαντορίνη και τις Βρυξέλλες το σκάφος της Επανεκκίνησης δένει για ενάμιση μήνα στους ντόκους τής Πάτρας. Έκθεση ζωγραφικής για παρατήρηση από αμαξίδιο του Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά η οποία θα διαλέγεται με μια εγκατάσταση “Μαντάλα” του Νίκου Αναγνωστόπουλου, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου (18/05-30/06/2019), συνέδριο/τριημερία με θέμα: Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους”, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (21,22 και 23 Ιουνίου 2019), συναυλία για τη συνάντηση της παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής με τις δράσεις rest[art] σε χώρο εντός της πόλης την 21/06/2019 και προγραμματίζονται κι άλλες παράλληλες δράσεις.

Μία καινοτομία βασισμένη σε μια ιδέα και στην ανταπόκριση εθελοντών.

Η εξασφάλιση προσβασιμότητας της αίθουσας της περιοδικής έκθεσης, η ύπαρξη τουαλέτας ΑμεΑ και η μελέτη του ύψους τοποθέτησης των έργων που εκτίθενται είναι οι παράμετροι που καθιστούν την Εικαστική Έκθεση φιλική για παρατήρηση από αμαξίδιο. Η εξασφάλιση των παραγόντων αυτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας μας έδωσε τη δυνατότητα να οργάνώσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια περιοδική έκθεση για παρατήρηση από αμαξίδιο. Παράλληλα θα υπάρχουν και 2 (δύο) επί πλέον αμαξίδια και όποιος μη ΑμεΑ θελήσει θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην έκθεση με αμαξίδιο και συνοδό (εθελοντή από τη διοργάνωση) με μόνη υποχρέωση να συμπληρώσει ένα απλό ερωτηματολόγιο για την εμπειρία που θα έχει εισπράξει. Η ανάλυση των ερωτηματολογίων θα βοηθήσει για την βελτίωση ανάλογων εκδηλώσεων φιλικών για παρατήρηση από αμαξίδιο. Τα ερωτηματολόγια διατίθενται επί τόπου, ενώ σύντομα θα μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει από τον ιστότοπο www.restart.net.gr στην αντίστοιχη θέση πληροφοριών της έκθεσης και του συνεδρίου «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους». Ταυτόχρονα δημιουργούμε το πεδίο συνάντησης και συσπείρωσης εθελοντών για το σκοπό αυτό.
Yπό το βλέμμα… Θανάσης, Σπήλιος, Αντώνης, Γιάννης, Ηλίας και πάμε παιδιά… κι εσείς… κι οι άλλοι… μια παρέα…

Υποστηρικτές.

Η υλοποίηση των δράσεων “Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους” στηρίχτηκε αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και σε υποστηρικτές για τα έξοδα της τριημερίας/συνεδρίου (21,22 και 23/06/2019) και συνδιοργανώνεται από την την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τον Κωνσταντίνο Ιω. Καταγά (the rest[art] project). Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Νίκο Αναγνωστόπουλο για την συμμετοχή του με την εγκατάστασή του, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, , το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας που μας φιλοξενεί, τις εταιρείες που στήριξαν την ιδέα και όλους τους φίλους εθελοντές που συνέβαλαν.

ΧΟΡΗΓΟΙ