Η Αποκατάσταση… είναι ένα είδος ζωής!

Κάθε νους μπορεί ν’αποτελέσει το σκάφος για πολύ καλύτερα ταξίδια…

Η αποκατάσταση είναι ένα είδος ζωής που όπως και στη πραγματική ζωή δεν σου προσδιορίζει τη διάρκειά της ή το χρόνο του επερχόμενου και μοιραίου «θανάτου» των κεκτημένων έως σήμερα. Πέρασαν 5 χρόνια…

Συνείδηση γίνεται σταδιακά η πραγματική θέση κάθ’ενός. Αλήθεια πως μπορεί να μείνει αλόβητος ο νους όταν το σώμα στερείται υγείας;

Σε συνθήκες σκοταδιού, κοινωνικού βάλτου, ολοκληρωτικής “ανέχειας”, βομβαρδισμών και θανάτων, η ψυχή ψάχνει το φως και το χέρι οδηγεί τα ερεθίσματα μέσω του νου σε μια τελετουργική κατάληξη… την ολοκλήρωση μιας σχεδιαστικής πρότασης… Είμαι πεπεισμένος ότι κάθε συντρόφου νους μπορεί ν’αποτελέσει το σκάφος για πολύ καλύτερα ταξίδια… Προσδοκώ μέσα από το project restart κάθε χρόνο, να το βιώνω και να το παρουσιάζω σε όλους τους συντρόφους στην αναπηρία οι οποίοι σκέφτηκαν έστω και για μια στιγμή να τα παρατήσουν.

rest[art] λοιπόν…

Ερμούπολη, 08-21 Απριλίου 2018 • Έκθεση σχεδίων & παράλληλες εκδηλώσεις
Άρχισαν να μπαίνουν και να βγαίνουν εικόνες και σχέδια, να κουβεντιάζουν, να απορρίπτουν, να επιτίθενται, να προκαλούν, να διχάζονται και να ενώνονται, να απορρίπτουν και να προτείνουν. Μπορεί να παραμένουν επιθετικές, βρώμικες, περιθωριακές ή παραγκωνισμένες, αλήτικες, μα και ταυτόχρονα τρυφερές πραγματικές αναζητήσεις προορισμένες να ολοκληρωθούν μέσω των παρατηρητών και να συνεχίσουν αυτούς τους έμψυχους διαλόγους. Διάλογοι οι οποίοι πραγματώνονται εν αρχή σε σχέδιο και μπορούν να αποτελούν ειλικρινείς γυμνές προκλήσεις για τις αισθήσεις του παρατηρητή. Οι διάλογοι αυτοί ελπίζουν να συνεχιστούν μέσα από τη σχέση εκθέματος και παρατηρητή και να ζωντανέψουν νέες αναζητήσεις, νέους διαλόγους, νέες προοπτικές.

Ενδιαφέρομαι για το συνάνθρωπό μου σημαίνει ενδιαφέρομαι για τον κοινό βιοτικό μας χώρο, για την αρμονική συμβίωσή μας, για την παράλληλη πορεία μας στην απόλαυση του «ζην», μια αμφίδρομη διαρκώς εξελισσόμενη σχέση. Σημαίνει την προσπάθεια ενεργοποίησης του αυτοσεβασμού, του σεβασμού του αναλογούντος χώρου του συνανθρώπου μας, την ενδυνάμωση της αγάπης και της πίστης στις δεξιότητες και στο κατορθωτό και ταυτόχρονα στην παρακίνηση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως ισότιμων πολιτών στον καθημερινό αγώνα της κοινωνίας, αποφεύγοντας να θέτουμε νέα «πονηρά» ή «αυθόρμητα» εμπόδια.

Elef 01

Από το 2016 στο 2018...

Το rest[art] βρήκε και άλλους τρόπους εμφάνισής του το 2017 και συνεχίζει το 2018 για 5η χρονιά. 
Μια πορεία… πληροφορίες και μάχες.
Μετά τη Σύρο και την Απάνω Μεριά, πήγαμε 12-21 Σεπτέμβρη στην Οία στη Σαντορίνη με την ενότητα “Ουτοπία” αφιερωμένη στον Γιώργο Μαυριδόγλου. 24-25 Νοέμβρη βρεθήκαμε Θεσσαλονίκη για την απονομή τιμητικής διάκρισης για το σχεδιασμό του Λογότυπου της Παγκόσμιας Ημέρας Νωτιαίου Μυελού που υιοθετήθηκε από την ISCOS και θα αποτελεί πλέον το λογότυπο για όλο τον κόσμο. Παράλληλα στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου του Τμήματος Έρευνας και Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού της ΕΕΦΙΑπ εκθέσαμε 30 έργα στους συνέδρους και τους επισκέπτες.
Disable Enable 01

Τα σχέδια του Ε.Κ.Α. 2012-2015

Τα σχέδια που σχεδιάστηκαν από το 2011 μέχρι το 2014 και παρουσιάστηκαν σε ενότητες. Από το ΕΚΑ μέχρι το rootartspace.

Κάποια από αυτά που δεν υπήρχαν σε καμμία έκθεση και θα ενσωματώνονται ανάλογα με το θέμα σε μελλοντικές εκθέσεις.

Tranparent Logo

Δραστηριότητες restart 2015-2018

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις δημιουργικές δραστηριότητες rest[art].
Εφαρμογές, γραφιστική, εικονογράφηση, δημιουργικές ενασχολήσεις…
και κάθε δραστηριότητα που μας βοηθάει στις αποδράσεις από το νου και οι οποίες έγιναν από το 2011 μέχρι σήμερα.